közröhej

Beszélgessünk a hüvelygombáról?

Friss topikok

HTML

Tomcat

2007.09.10. 11:13 | sarkisarkany | 4 komment

Tomcat mint olyan számomra az egyik leghitelesebb hírforrás. Gyakorlatilag kétkedés nélkül elhiszem amit ő állít, hisz logikusan mondja, amit mond, bár kicsit sokat zsidózik, ami viszont végigolvasva blogját, teljesen érthető.
Mégis, nemrég sokat esett szememben.
Tomcat lelkes állatvédő, szerette, imádta Berta kutyáját.
Mégis, egyik bejegyzésében büszkén emlegette, amint egyik kutyájával a Gellért hegyen sétálva a kutya megkergetett egy macskát, és megtépte azt, büszkén hozva szájában a macska egy szőrcsomóját.
Történt ilyen már máskor is, amikor Berta kutya "kedvesen" eljátszott egy cicával. A történet vége az volt, hogy Berta kutya értetlenül állt a macska teteme mellett, és gazdájára nézett értetlen tekintettel: "elromlott".

Konkrétan én csak azt nem értem, ha valaki kiherélné az összes állatkínzót, akkor miért engedi meg a kutyájának, hogy macskát öljön?
Az a macska is lehet valakinek olyan fontos, mint neki Berta volt.

Nekem is volt kutyám, és mellette szimultán három macska.
A kutya egy menhelyről hozott Angol agár volt, és iszonyat állapotban volt, amikor meghoztuk. Nem volt hajlandó kijönni a házából, sőt, az se érdekelte, hogy ki mit csinál vele. A volt gazdája versenyeztetni akarta, amiből nem lett semmi, mert sérve lett, és ezért kidobták. Azóta volt már pár helyen, és senkinek se kellett. Én elértem, hogy a kutya egy idő után elhitte, hogy mi nem dobjuk ki, és egy idő múlva már várt a kapuban, odajött hozzám, bár ha idegent látott, akkor folyamatosan behúzott farokkal elsomfordált.
Nos ez a kutya, bár fajtájából adódóan szeretett futni, mégis, a három macska közül soha egyiket se bántotta. Igaz egyik macskám folyamatosan megkergette, de megharapni soha se harapta meg.
Megértette, hogy a macska is ugyanolyan fontos, mint ő.

Tomcat is megérthetné, hogy másoknak a macska olyan fontos, mint neki Berta volt.

Címkék: tomcat

A bejegyzés trackback címe:

https://kozrohej.blog.hu/api/trackback/id/tr26161644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomcat · http://www.tomcatpolo.hu 2007.09.11. 03:23:28

A kóbor macska arra való, hogy kergessék. Ha nem fut elég gyorsan, meg szokták rázni, és erre kijön belőle egy csomó szőr. Ebből megérti, hogy legközelebb gyorsabban fusson. A kutyának ez játék, és épeszű kutya nem is bántja a macskát különösebben, legfeljebb felkapja és megrázza. Mint ahogy tette Berta, teszi Jenny, és tette Pille is, aki amúgy ad1, nem az én kutyám, ad2, ha akarnám, se tudnám visszaparancsolni, mert teljesen képzetlen, ad3, kb. két hete elszökött, és valószínűleg nem is látjuk többé.

Berta szegénykém egyébként nem macskát, hanem galambot rontott el, és nagyon meg is ijedt. Valószínűleg egész életében szégyellte is.

Aki annyira szereti a cicáját, az ne engedje az utcán kóborolni. Sokkal nagyobb eséllyel kerül egyébként egy autó alá, mint egy kutya szájába.

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2007.09.11. 19:45:03

Tomcat, szeretlek, tisztellek, de azt kifogásoltam, hogy te mindezt milyen büszkén írtad le. Amúgy azt hiszem te voltál, aki azt írta, hogy "ki a faszt érdekel, hogy ki, mikor melyik barátnőjével teázott?" A blog nem erről szól.

Én spec Budapesten kívül lakom, az agglomerációban, és ott kiengedjük a macskát, mert az se teljesen normális, hogy lakásban lakjon. Macskát idáig egyet se ütött el senki a környéken, nálunk a mérgezés dívik. De kutya már kergette meg őket, amit azért eléggé rosszul vesz valaki, hogyha az egyik vemhes macskáját már kinyírta egy kutya. Ugyebár mert a plussz teher miatt nem tudott elég gyorsan futni...

vébermester 2007.10.29. 02:57:45

a kutyát, ha már egyszer kergetett macskát, nehéz lenevelni róla, bár ez nyilván fajtafüggő. viszont azt elég könnyű elérni, hogy ha elkapja, ne tépje vagy rázza meg, hanem játékra hívja, ilyen félig fenyegető, félig játékos csaholással. abból aztán lesz egy jó kis értetlenkedés köztük, melynek során a macska vagy egérutat nyer, vagy puffog és fenyegetőzik tovább, amíg a kutya gazdája oda nem ér. aztán akkor el lehet vinni a kutyát.
süti beállítások módosítása