közröhej

Beszélgessünk a hüvelygombáról?

Friss topikok

HTML

Partizaninfo

2007.09.17. 20:13 | sarkisarkany | 5 komment

 (Ha már ők küldhetnek ilyet, én miért ne? Az ő levelüket megtalálhatjátok Tomcat-nél DROID-715 szám alatt)

Nyílt levél a partizáninfo szerkesztőségének!

Kedves igen okos, de annál keményebb testvéreim! Ha már egyszer annyi merszetek van, hogy mindenkinek kirakosgatjátok az arcát a weblapotokra, legalább válalljátok ti is az arcotokat, és rakjátok ki egy szép helyre, hogy "Igen, ezek vagyunk mi! Vállaljuk, még ha meg is vertek!" Ebből lehetne látni, hogy ti egy igaz ügyért küzdötök, nem pedig egy csapat tizenéves vagytok, akik szabad idejükben az Iwiw-et, MyVip-et és másokat böngésztek, és utána büszkén kijelentitek, hogy mekkora nyomozók vagytok.

És az se lenne baj, ha egy kicsit elgondolkodnátok a "nyilas" "náci" "szélsőjobboldali" és "felforgatók" szavak jelentésén, és azok mai aktualitásán. Ma már nincs nyilas, náci, és a szélsőjobboldal pedig a parlamenti ülőhelyet jelenti.
Hitler halott, az emberei meghaltak, vagy 80 évesek, ergo nácik nincsenek.
A Nyilas rendszer is véget ért, nincsenek többé Nyilasok.
Ha már szavakat akartok használni akkor íme pár: neonáci, anarchista, nyárspolgár, rasszista, birka.

Mellesleg még egy dolgon lehet elgondolkozni:
Valóban olyan fasza buli volt Október 23? Szerintetek egy csomó öreg, gyerek, és békés ember annyira örült, amikor hirtelen megindult felé 600 rendőr, és ráadásul lőttek is? Én speciel nem örültem volna se egy gumilövedéknek, se a bántalmazásnak, se a könnygázgránátoknak. Szerintem mások se örültek neki. Talán ezért fordulhatott elő, hogy néhányan a helyett, hogy futottak volna, inkább visszatámadtak. "Munkájukkal" védték azokat, akik nem voltak olyan erősek, hogy időben eltűnjenek, lévén mankóval nem könnyű futni.

Mellesleg amit a rendőrség akkor tett, az nem illeszthető be a demokráciáról alkotott fogalmainkba. Jogunk volt/van/lesz gyülekezni, véleményt nyilvánítani, tüntetni, és bármit tenni, ami jogilag engedett. Egy tüntetést rendőrökkel feloszlatni nem demokratikus dolog.

A nép akaratát meghallgatni sem. Ez diktatúra. Fasizmus. Ez az ami ellen harcoltok nem? A fasizmus ellen. Akkor mi a probléma?

A Wikipédiából, a szabad lexikonból.

A diktatúra olyan politikai rendszer, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat.

A diktatúra lehet totális (ha az élet minden területére kiterjed) és puha (ha az élet bizonyos területeire nem terjed ki, pl. a gazdasági tevékenység módjára). A diktatórikus főhatalom élhet a nyílt terror eszközével és lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat.

Az elnyomás lehet nyílt (azaz a népakarat adminisztratív korlátozásában megnyilvánuló) és rejtett (azaz pl. léteznek a népakarat érvényesítéséből formálisan nem, de gyakorlatilag kizárt személyek vagy csoportok, illetve nézetek). A diktatúra mindig rendelkezik külső vagy belső támogatókkal, akik érdekében a diktatúrát gyakrolják a nép fölött.

A nemzetiszocializmus és a fasizmus közötti hasonlóságok és eltérések 

Bár a nemzetiszocializmus a fasizmus egy változatának vagy hajtásának is tekinthető (a Rákosi- és Kádár-korszakbanez itthon is általános volt), néhány kutató (pl. Gilbert Allardyce és A. F. K. Organski) szerint a nemzetiszocializmus nem fasizmus – vagy azért, mert túl nagynak találják a két ideológia közötti különbségeket, vagy azért, mert szerintük a fasizmust nem lehet általános fogalomként értelmezni.[3][4] Az olasz fasiszta ideológia nem tartalmazott rasszista tételeket, nem volt egyértelműen – különösen a kezdeti időkben – antiszemita és vallásellenes (Olaszországban halálra lett volna ítélve egy vallásellenes diktatúra).

(Legyen tiszta, hogy ez a bejegyzés az én véleményemet tükrözi. Nem állok kapcsolatban semmilyen politikai párttal vagy szervezettel, és a jövőben sem szándékozom. Nem vagyok rasszista, se semmilyen kirekesztéssel egyetértő egyén, de liberális sem. Véleményem szerint az embert a tettei határozzák meg, nem a származása. Ameddig nem követ el ellenem semmilyen olyan dolgot, amivel ártana nekem, addig nem érdekel mit csinál más. De a mostani kormány, sőt az elmúlt 16 év kormánya olyan dolgokat tesz, amelyek a jövőmet rosszul befolyásolja, bizonytalanságban tart, és ez engem kellőképpen zavar. De ez sem jogosít fel, hogy törvényt sértsek. Nem is tettem.)

Címkék: szánalom gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://kozrohej.blog.hu/api/trackback/id/tr14168726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orsosviktor 2007.10.28. 08:08:56

Ahogy elnézem a kurucinfósok is elég bátrak :D majd ha ők is kiteszik a képüket, akkor talán ezek is. nem gondoljátok?

érintett · http://www.kommunizmustgyurcsanyizmustesmasizmusokatkattulelo.hu 2007.11.09. 20:22:37

Van ezeknek neve ott vannak az iwiwen
Véleményem szerint:

1./ Novák Attila ( sutac) ELTE , Magyar Cionista Szövetség elnöke, Szombat c. újság szerkesztője.
2./ Dési Tamás ( " cionosta terrorista) Apja cégének alkalmazottja, SZDSZ-es Új Generáció egyik vezetője, publicista
..
..
..
és még atöbbi ezek körében felllehető tettestárs.

Ede H. Bomber 2007.11.12. 17:15:22

A Fasizmus és a nácizmus NAGYON nem fedik egymást. Csak a Ruszki agymosásban - de tán a Szövetségeseknél is - a Tengelyhatalmak minden ideológiáját egybemosták.
Még a JAPÁN MILITARIZMUS (a 2300 éves Istencsászárság feltétlen hitével) is "fasiszta" jelzőt kapott,
holott a japánok LÉTEZÉSÜK MINDEN PERCE egy hadiállapot, már vagy 3000 éve. Erre épül a kultúrájuk...

A MAGYAR nemzet végképp nem lehet "NÁCI+ - hisz nem fajgermán, hanem belső-ázsiai....

Zahal 2007.12.07. 11:09:48

Aki az érintett személy engedélye nélkül hoz nyilvánosságra adatokat, az a BTK hatálya alá esik. IP cím lenyomozható, blog-ról különösen; csak szólok...:-)

informált 2008.07.05. 11:15:35

Sajnos, hiába szankcionálja a Btk. az adatok engedély nélküli nyilvánosságrahozatalát, a rendőrség bele se kezd a névtelenül rágalmazók felkutatásába, a sorozatos feljelentések ellenére sem. Ezért ilyen bátrak ezek a sunyi, aljas alakok - egyébként mindkét oldalon. A különbség ott van, hogy a célzottan náci, fasiszta, antiszemita vádakkal megrágalmazottakat aztán - ezeket a gyáva kis partizános hazugságokat véve alapul - a cselédsajtó országosan is meghurcolja. Némi vigasz, hogy ők viszont már felelősségre vonhatók - pl. legutóbb a seresgavra-páros a hírszerzőtől. A hazug ember és a sánta kutya esete.
süti beállítások módosítása