közröhej

Beszélgessünk a hüvelygombáról?

Friss topikok

HTML

Gyászolok

2008.06.04. 10:51 | sarkisarkany | Szólj hozzá!

A tegnapi napon a világ egyik legnagyobb online video szolgáltató oldala a veoh video beszűntette az USA-n kívüli elérhetőségét.
Ezzel hatalmas felháborodást váltott ki, ami érthető, hiszen a veoh videon lehetett elérni a legújabb anime részeket, és sok más olyan tartalmat, ami pont csak Amerikában érhető el.
(Pl.: Dexter, Smallville, Naruto Shippuden, stb legújabb részei.)

A szemétségüket még tetézték is azzal, hogy erről egy büdös szót se szóltak, nem értesítették a felhasználóikat a változásról, csupán hipp-hopp kapsz egy hibaüzenetet, hogy Magyarországról nem nézhetsz veoh tartalmakat, és pont.

A dolog még Amerikában is felháborodást váltott ki, hiszen jónéhány felhasználó akart nyaralás közben videókat nézni, de mivel más országokból nem elérhető a szolgáltatás, ezért ők is szopnak.

Kérdem én: milyen lehetősége maradt ezek után egy mezei felhasználónak arra, hogy filmeket nézzen legálisan? Mert az online stream-ek gyakorlatiakban a kompromisszumos megoldásokat mint például a "24 óráig tárolhatod, majd törölnöd kell" című paktumot helyettesítette. Amíg nézted tároltad, utána automatikusan törlődött.

De így ugye mi marad? FTP, Torrent, Warez. És ha már letöltötted, akkor miért ne írnád ki?

Úgyhogy gyászolom a Veoh döntését, és kénytelen leszek én is sok millió más felhasználóval egyetemben a bűnös útra térni.

Az országok listája:
1. Latvia
2. United Arab Emirates
3. Malaysia
4. Indonesia
5. Chile
6. Guatemala
7. Luxembourg
8. Costa Rica
9. Dominican Republic
10. Venezuela
11. Brazil
12. Puerto Rico
13. Guam
14. Jamaica
15. El Salvador
16. Hungary
17. Slovenia
18. Colombia
19. Cyprus
20. Romania
21. the Cayman Islands
22. Guadeloupe
23. Saudi Arabia
24. Peru
25. Panama
26. Czech Republic
27. Turkey
28. Lithuania
29. Croatia
30. Slovakia (new on the list)
31. Egypt (new on the list)

Az ok:
“Unfortunately Veoh has ended service in your country due to a low concentration of users. Veoh is maintaining service in countries when we have the highest concentration of viewers."

Kérdem én: a kis pénz nem pénz? Ha blokkolnak 5000 felhasználót, attól nem lesz gyorsabb az oldal, csak 5000 dollárnyi reklámbevételtől esnek el.
Hülyék ezek?

A bejegyzés trackback címe:

https://kozrohej.blog.hu/api/trackback/id/tr51502858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása