közröhej

Beszélgessünk a hüvelygombáról?

Friss topikok

HTML

EMO

2007.09.10. 11:30 | sarkisarkany | 3 komment

Mi is az az EMO? Sok-sok hülyén kinéző, magát vagdosó, sírós-pityogós gyerek, akik művészetnek érzik azt, ami amúgy közröhej tárgya.
De valami lehet abban, hogy ez művészet, és nem is csak mai divat, ami hipp-hopp eltűnik. Tényleg művészet. Szentimentalizmus.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szentimentalizmus

Ragadjunk ki pár részletet a szócikkből, ami az EMO-ra is jellemző:
"A szentimentalizmus a líra műnemére volt jellemző, hiszen az érzelmeket, ahogy az irányzat elnevezése mutatja (szentimentális=érzékeny, érzelgős), ez tudta a legjobban kifejezni."
"Az irodalmárok ezt a stílust csak úgy emlegetik, hogy az érzékenység kultusza."
"...Ezek a hősök és hősnők, bár érzelmeikben rendkívül gazdagok, valójában cselekvésképtelenek, csak szenvedni, gyötrődni, lemondani tudnak. Nem képesek harcolni a boldugságukat lehetetlenné tevő akadályok ellen, ezért sorsuk a lassú rejtett sorvadás, majd a halál. A külvilág minden ütésére, minden megpróbáltatására kétségbeeséssel, visszahúzódással reagálnak."

Kiemelném az alábbi mondatot még egyszer, ami miatt szánalmas EMO-nak lenni:
"Nem képesek harcolni a boldogságukat lehetetlenné tevő akadályok ellen..."

Szóval ha valaki csak depizni tud, és erre még büszke is, az lehúzhatja magát a WC-n.

Címkék: emo szánalom közröhej

A bejegyzés trackback címe:

https://kozrohej.blog.hu/api/trackback/id/tr28161655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eheehe 2007.09.13. 10:42:54

Ezt a fajta, szubkultúrának nevezett csökevényt ki kellene gyökerestől gyomlálni.

Fiatal hülyegyerekek mint a szivacs szippantják be ezt a mocskot és végletekig eltorzul világnézet lesz az eredménye.

Miss_Bennet 2007.10.10. 17:55:19

Ez a viselkedési forma pászáz éve a regények főhöseiből mártírt csinált , igaz , azok elkényeztetett gazdag úrilányok/fiúk voltak , a boldogság nem a megélhetést jelentette nekik , mint ezeknek a gyerekeknek fogja... Egyáltalán , egy 12-14 évesnek miért kell hacolnia? Legfeljebb a jó jegyekért , a többi majd úgyis jön magától. A depresszió és az identitászavar sokáig elkíséri majd őket , ebben biztos vagyok. Ahelyett , hogy örülnének , hogy még gyerekek , hát komolyan mondom , néha ványadt öregasszonynak érzem magam :P
süti beállítások módosítása